Fericirea

Permite-ti sa fii om. Atunci cand acceptam emotiile, cum ar fi frica, tristetea sau anxietatea, ca fiind naturale, suntem mai predispusi sa le depasim. Refuzul emotiilor noastre, fie ele pozitive sau negative, duce la frustrare si nefericire.

Fericirea depinde, in principal, de starea noastra de spirit, nu de starea contului nostru bancar. Nivelul nostru de bunastare este determinat de ceea ce alegem, de interpretarea noastra a evenimentelor externe. De exemplu, cum vedem paharul, pe jumatate plin sau pe jumatate gol? Vedem esecul ca pe ceva catastrofal sau ca pe o oportunitate de invatare?

In general, suntem prea ocupati incercand sa facem din ce in ce mai multe activitati intr-un timp mai scurt. Cantitatea influenteaza calitatea si ne compromitem fericirea atunci cand incercam sa facem prea mult. Aminteste-ti de conexiunea minte-corp. Ceea ce facem, sau nu facem, cu corpul nostru, influenteaza mintea noastra. A face exercitii fizice in mod regulat, a dormi suficient si a manca sanatos contribuie atat la sanatate fizica, cat si la cea mentala.

Invata sa apreciezi si sa te bucuri de lucrurile minunate din viata, de la oameni la mancare, de la natura la un zambet.

Alain de Botton